Thursday, April 9, 2009

Salta

Salta is een superkatholiek stadje, dus ik moet jullie niet zeggen hoe het hier is om net in de paasweek te zitten, net alsof gans Argentinie hier op bedevaart is.


Hier hebben we een auto gehuurd, want op den bus kan je niet altijd stoppen wanneer je wil, dus dat gaf ons heel wat meer freedom ... and so it was time to rally and rally we did ... door ongelooflijk mooie landschappen, soms hadden we zelf het idee dat we op een andere planeet waren, si lindo, si bonita!


Eerst den berg op ...





om dan toe te komen op een uitgestrekt plateau



dan denk je dat je boven bent, en zie je in de verte nog nen andere berg verschijnen van meer dan 6380 m, waaw onze 1sten 6000-er, cool.


Tijdens deze trip ook ons eerste contact met de cactussen, auch...



Dan verder rallyen de vallei in en onderweg de eerste echt authentieke dorpkes tegengekomen. Een dorp van 2 huizen volstaat hier altijd om er een prachtig kerkje neer te planten!


Een beetje verderop kwamen we dan plots precies terecht op een andere planeet, met megamooie rotsformaties en maanlandschappen.



De volgende dag eerst de ruines van Quilmes (¿waar hebben we dat nog gehoord?) gaan bezoeken, het grootste restant van pre-columbiaanse indianen in Argentinia van rond 1000 na christus.





en vervolgens terug richting Salta door een supermooie canyon, oftewel Quebrada genaamd, hot hot hot ...





... dorst dorst dorst

1 comment: