Thursday, April 9, 2009

Santiago de chile

Met ietwat pijn in het hart hebben we uiteindelijk Patagonia verlaten en koers gezet richting het zonnige Santiago, de hoofdstad van Chili. Daar werden we goed ontvangen door el 'Fred' en Sandra. Fred is ne studiegenoot van Bart die in Santiago woont met zn vriendin. We hebben er samen mooie tijden beleefd.

Daar Bartje hier een jaartje ouder werd, hebben we een 'klein' feestje gebouwd in Valparaiso, een zeer links gezind stadje in de buurt van Santiago, gelegen op een bergflank met uitzicht op de zee.
Ik daarentegen ben ondertussen ietwat jonger geworden, vanaf nu was het van: Hola, soy Julio (Jelle kunnen ze uiteraard nie uitspreken in zuid-amerika) y tengo 25 aƱos.



Terug in Santiago hadden we weeral geluk want er was die week juist toevallig voetbal, Chile versus Uruguay voor de qualificatie van het WK2010, woohoow, dat konden we natuurlijk niet links laten liggen, chichichi lelele, viva Chile!!





Veel sightseeing is er in Santiago nie echt van gekomen, twas vooral fiesta, en het beviel ons wel...


Merci Fred voor alles! Ge zijt de max van ne gast! Jammer dat we niet langer konden blijven!



Na een weekje Santiago hebben we Chili verlaten richting Argentina, wat uiteraard betekent dat we de Andes terug over moesten. Normaal gezien kregen we de hoogste berg van het westelijk halfrond te zien (zo´n slordige 6900m), maar helaas pindakaas, lag hij waarschijnlijk in de wolken.


Na een lange busreis met tussenstop in Mendoza, kwamen we eindelijk aan in Salta, in het noorden van Argentinia.

No comments:

Post a Comment